Miercuri, 22 aprilie 2015

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Ziua porților deschise la Facultatea de Științe ale naturii, Inginerie și Informatică

 

Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad a organizat, în parteneriat cu SC Ascent Group Srl miercuri, 22 aprilie 2015, cu începere de la ora 12:00 evenimentul „Ziua porților deschise la Facultatea de Științe ale naturii, Inginerie și Informatică în cadrul proiectului „O carieră pentru viața ta! Oportunități de carieră prin consiliere și orientare profesională”, proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

 Evenimentul a fost adresat elevilor și studenților care doresc să cunoască detalii privind oferta educațională a facultății, fiind prezentate în același timp avantajele participării la activitățile proiectului. Interesul de care se bucură domeniile științelor naturii, ingineriei și informaticii in rândul tinerilor a fost confirmat de numărul mare de participanți, peste 120 de persoane, elevi și profesori, studenți, cadre didactice universitare, reprezentanți ai mediului de afaceri și instituțiilor din Arad.

Activitățile cele mai atractive din cadrul evenimentului au fost cele 2 workshopuri la care au participat elevii și studenții: ”Stiluri de învățare. Cum să înveți eficient.”și ”Informatica – cariera viitorului. E-commerce.”.

De un mare interes s-a bucurat și festivitatea de premiere a afișelor câștigătoare a celei de-a cincea serii a concursului ”Ce mă fac când voi fi mare?”, concurs în care elevii și studenții și-au folosit imaginația și creativitatea pentru a realiza afișe cu privire la profesiile din domeniile științelor naturii, ingineriei și informaticii.

„Ziua porților deschise la Facultatea de Științe ale naturii, Inginerie și Informatică a reprezentat o oportunitate pentru tinerii elevi și studenți care au beneficiat de informații despre ce înseamnă să fii student la o astfel de facultate, respectiv în ce constau profesiile din domeniile științelor naturii, ingineriei și informaticii . În ceea ce privește implicarea tinerilor în activitățile viitoare ale proiectului participarea la acest eveniment poate constitui un prim pas spre o carieră de succes.”, a declarat Șoim Horațiu, manager de proiect.

Persoană de contact: Magyarosi Eva – Responsabil imagine, Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, tel.: 0257-213066, e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

 

Șoim Horațiu, Manager de Proiect